Tasarım, Üretim ve Analizlerde ZW3D ve Abaqus Çözümleri Semineri-22.10.2018

Makine Mühendisliği Bölüm Başkanlığınca; Otomotiv, Havacılık ve Savunma, Endüstriyel Ekipmanları sektörlerine mühendislik yazılım çözümlerini tedarik ederek, destek olan Grup Otomasyon ve Bilgi İşlem Sistemleri’nden Selman Reha DEĞERLİ ve Yaşar Erdi DOĞU tarafından

22 Ekim 2018 tarihinde, 10:00-12:00 saatleri arasında, Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Konferans Salonu’nda

“Tasarım, Üretim ve Analizlerde ZW3D ve Abaqus Çözümleri” ile ilgili bir seminer düzenlenmiştir.

Seminerde Makine, Metalurji ve Malzeme, Mekatronik Mühendisliği öğretim üyelerine ve Bilgisayar Destekli Teknik Resim, Bilgisayar Destekli Tasarım ve İmalat (CAD/CAM), Bilgisayar Destekli Analiz/Mühendislik (CAE) derslerini almakta olan ön/lisans ve lisansüstü öğrencilerine CAD yazılımlarının kabiliyetleri, tasarım yetenekleri, kalıp ve sac metal tasarımı, tersine mühendislik uygulamaları, 2–5 eksen frezeleme, tornalama, yüksek hızda işleme, delik delme stratejileri, sonlu eleman modelleme, görselleştirme ve süreç otomasyonu gibi konular hakkında detaylı bilgiler sunulmuştur.

Ayrıca ABAQUS ile; kavramsal tasarım iyileştirmeleri, montaj analizleri ve karmaşık üretim analizleri örnekleri sunulmuştur.