Tuzla Tersanesi Gezisi - 25.12.2017

25.12.2017 tarihinde MAM3044.1 GEMİ MAKİNALARI TEKNİKLERİ Dersi Öğretim Elemanı Murat BAKAL ile Makine Mühendisliği Öğrencilerimiz Tuzla Tersaneler Mevkinde, Tersane ziyaretinde bulunulmuş olup, öğrencilerimiz bu ziyaretinde aşağıdaki konular hakkında çeşitli tecrübeler kazanmışlardır:

1- Bir geminin bakım amaçlı havuza alınma prosesisini canlı olarak izlediler.

2- 4 zamanlı bir dizel motoru ile tahrik edilen kimyasal tankerin ana makine ve jeneratör sistemlerini yerinde incelediler.

3- Pervane öncesi devir düşürücü sistem olan reduction gear sistemi ve shaft jeneratörü hakkında bilgi sahibi oldular.

4-Turbocharger sistemini yerinde gördüler.

5- Makine soğutma sistemi, yağlama sistemi, yakıt sistemi hakkında bilgiler edindiler.

6- Compressed air sistemleri hakkındaki bilgilerini tazelediler.

7- Thermal oil ve su borulu kompozit kazan hakkında bilgiler edindiler.

8- Dümen sistemi ve pitch system pervane sistemlerini gemide tecrübe ettiler.

9- Gemi otomasyon ve safety sistemleri hk bilgiler edindiler.

10- İş güvenliği konusunda daha bilinçli oldular.

11-Yağ ve yakıtın içerisindeki katı partikül ve su miktarını merkezkaç kuvvet ile ayrıştırmayı sağlayan seperatör operasyonu yerinde tecrübe ettiler.