Staj

 

STAJ BAŞVURU AŞAMALARI

 

TEKNOLOJİ FAKÜLTESi 2023 YAZ STAJI BAŞVURU BİLGİLERİ ve AŞAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ.
(FAKÜLTE WEB SAYFASINDAN)

BYS Staj Onayı Ardından
https://forms.gle/23zpVbh4YcrVBL247
sayfasında veri ve evrak girişlerinizi yapmayı unutmayınız.

Stajın zorunlu olduğuna dair, isteyen firmalara verilebilecek 23.05.2023 tarih ve Dekanlık imzalı Zorunlu Staj Evrağı

Yaz Stajı ve İşyeri Eğitimi firmaları için tıklayınız. 

DikkatStaj grubu olarak, eski müfredattakiler MAM300 veya MAM400;
yeni müfredattakiler MAM3000 veya MAM4000 yazacaktır.

 

STAJ BİTİMİNDE TESLİM EDİLECEK DOSYALAR


[EK-5 STAJ DEĞERLENDİRME FORMU - Fakülte Web Sayfasından]
Dikkat(EK-5 FORMU, ARKALI-ÖNLÜ RENKLİ OLARAK YAZICIDAN ÇIKARILMALI ve KAPALI ZARF İÇİNDE GETİRİLMELİDİR.) 

[ EK-6: ÖRNEK STAJ RAPORU (MAM 300 - MAM3000 - EK 8 Kontrol Formunu içerir) ]

 

[ EK-7: ÖRNEK STAJ RAPORU (MAM 400 - MAM4000 - EK 8 Kontrol Formunu içerir) ]

 

[ EK-8: STAJ RAPORU KONTROLÜ ]

 

[STAJ ANKETİ]

 

Makine Mühendisliği Bölümü İletişim Bilgileri için tıklayınız.

Eski staj bilgileri ve evrakları için tıklayınız.


STAJ YÖNERGESİ (ÜNİVERSİTE WEB SAYFASI LINK)

 STAJ YÖNERGESİ (BÖLÜM WEB SAYFASI LINK)

 

 


SİGORTA İŞLEMİ

Fakültemiz Yaz Stajının ekte belirtilen iş takvimi çerçevesinde yapılması önem arzetmektedir. Staj yapacak olan öğrencilerimize 3308 Sayılı Mesleki Eğitim Kanunu ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 5.maddesinin b bendi gereği Fakültemiz tarafından sigorta giriş işlemi yapılmaktadır. Öğrencilerimiz stajlarına, Fakültemiz muhasebe birimi tarafından sigorta işlemleri yapıldıktan sonra başlayacaklardır, sigorta işlemi yapılmadan başlanılan stajlar geçersizdir ve sigorta işlemi yapılmadan staja başlamak kanunen de suçtur. Bu sebeple cezai müeyyidelere mahal vermemek ve mağduriyet yaşamamak için belirlenen tarih aralıklarına, iş ve işlem basamaklarına titizlikle uyulması ve zorunlu hal olmadıkça staj tarih değişikliğine kesinlikle onay verilmemesi gerekmektedir.

"MADDE 5 - (1) Teknoloji Fakültesi Mühendislik Bölümleri öğrencileri mezun olup Lisans diplomalarını alabilmek için "Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Mühendislik Bölümleri Lisans Öğretimi Staj Yönergesi" kuralları çerçevesinde, özel ve/veya kamu kurumlarında toplam 72 iş günü staj yapmak zorundadırlar."

STAJ RAPORU

 

(1) Her öğrenci, yaptığı staj ile ilgili olarak, staj kılavuzunda belirtilen biçim ve içerikteki bir staj raporunu hazırlamak ve bölüm başkanlığına teslim etmekle yükümlüdür. Staj raporunu süresi içinde bölüm başkanlığına teslim etmeyen öğrencilerin staj çalışmaları geçersiz ve başarısız sayılır. Staj raporları, staj bitiminden sonra en geç 30 gün içinde (staj bitimini izleyen yarıyılın 2. haftasını geçmeyecek şekilde) bölüm başkanlığına teslim edilir.

(2) Staj raporu staj süresince yapılan iş ve çalışılan işyeri hakkında teorik ve pratik genel bilgileri kapsamalıdır. Stajın içeriği kitaplardan alınma temel bilgiler olmamalıdır. Staj yapılan fabrikaya özgü tanımlamaları ve üretim işlemlerini içermelidir.
(3) Staj raporunda, her staj yapılan gün için en az bir sayfa doldurulmalıdır.
(4) Staj raporu günü gününe staj yapılan yerde doldurulur. Sayfalar kurumun yetkili mühendisine veya teknik öğretmenine onaylatılmalıdır. Her sayfanın alt kısmında onaylayan kişinin imzası ve kaşesi yer almalıdır.
(5) Her bölümün başlığı büyük harflerle ve sola dayalı olarak yazılacaktır. Alt başlıklar ise her kelimesi büyük harfle başlamak üzere küçük harflerle altı çizgili olarak yazılacaktır. Her bölümün ilk sayfasında kurum yöneticisinin imzası ve kurumun resmi mührü bulunmalıdır.
(6) Staj Raporları, bilgisayar ortamında hazırlanmalı ve kağıdın yalnızca bir yüzüne çıktı alınmalıdır. Yazımda Times New Roman (12 punto) yazı tipi kullanılmalıdır. Çizelge içleri yazılırken en fazla 12, en az 8 punto kullanılabilir. Yazımda noktalama işaretlerinden sonra bir vuruşluk ara verilmelidir. Yazımda, her sayfanın üst ve sol kenarlarında 4.0 cm, alt ve sağ kenarlarda 2.5 cm boşluk bırakılmalıdır. Rapor yazımında bütün satırlar sol kenar boşluğun bitiminden başlamalıdır ve yazı her iki tarafa dayalı olarak yazılmalıdır. Paragraf başı içeriden başlamamalıdır. Yazımda tek satır aralığı kullanılmalıdır. Şekillerin ve
çizelgelerin açıklamaları ile alıntılar, dipnotlar ve kaynak listesinin yazımında tek satır aralığı kullanılmalıdır. Bölüm başlıkları ve alt bölüm başlıklar ile bunları izleyen ilk paragraf arasında ve iki paragraf arasında bir satır aralığı boşluk bırakılmalıdır. Bölümlerin yazımına daima yeni bir sayfadan başlanmalıdır.
(7) Rapor ekinde verilecek çizim ve şemalar Teknik Resim kurallarına uygun olmalıdır.

 

 

 


Bu sayfa Mechanical Engineering tarafından en son 19.09.2023 11:27:48 tarihinde güncellenmiştir.

HIZLI ERİŞİM