Alfa Motors Engineering ve Marin Turbo Teknik Ziyaret Edildi - 23.12.2021

Marmara Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğrencilerimiz Gemi Makineleri Teknikleri Dersinde Öğretim Görevlisi Murat BAKAL ile 23.12.2021 tarihinde Tuzla Tersaneler Bölgesinde Gemi Makineleri Tamir ve Bakım alanında faaliyet gösteren Alfa Motors Engineering Ltd. Şirketi ve Gemi Makineleri Turbocharger bakımları alanında faaliyet gösteren Marin Turbo Teknik Ltd. şirketini ziyaret etmiş ve uygulama çalışmalarına katılmıştır.

Teknik uygulamalarda öğrencilerimiz aşağıdaki konularda uygulama çalışmaları yapmıştır:

- 4 zamanlı marin tip Cummins motorunun krankshaft ve bloğa kadar sökülmesi, parçaların incelenmesi bakımları ve tekrar montajı

- 400 Kw’lık bir Dizel Jeneratör’ün krankshaftında meydana gelen çatlağın analizi, çatlak testleri ve ultrasonic testleri

- Torna tezgahı kullanma çalışmaları

- Atölye ortamının ve İş Sağlığı ve Güvenliği konularının öğrenciler tarafından benimsenmesi

- Turbocharger çalışma prensipleri ve türbin içindeki elamanların öğrencilere tanıtımı

- Bir turbocharger rotorunun balansının balans tezhagında yapılması

gezi