2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme-Çıkarma İşlemleri

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme-Çıkarma İşlemleri

Akademik takvimde (https://takvim.marmara.edu.tr/) Kayıt Yenileme ve Ders Ekleme-Çıkarma süreleri içerisinde öğrenciler ders seçmeli ve otomasyon üzerinden Danışmana Onayına göndermelidirler.
Ders kayıt işleminin geçerli sayılabilmesi için, ders kaydının mutlaka öğrencinin Akademik Danışmanı tarafından onaylanması gerekir.

Ders Ekleme-Çıkarma işlemi sadece kayıt döneminde ders seçmiş öğrenciler için açılacaktır.

Bazı zorunlu dersler birden fazla grup açılmış ise grupların dengeli olması için kontenjan sınırı bulunmaktadır. Kontenjan yetersiz uyarısı alıyorsanız dersin öğretim üyesinin bulunduğu hücrede diğer grubu seçmeniz gerekmektedir.

3., 4., 5., 6. ve 8. yarıyıldaki Bölüm seçmeleri ders havuzlarında da kontenjan mevcuttur.
Seçmeli derslerde aynı havuzda (TS 3-4, TS 5-6, TS 7-8, TS 9-10, vb.) tüm derslerin kontenjanı dolmadığı için ilgili seçmeli havuzlarında kontenjan artışı yapılmamaktadır.

Bölüm olarak belirli aralıkla birden fazla grup açılmış zorunlu dersler ve seçmeli ders havuzlarındaki derslerin kontenjanları kontrol edilmekte ve ihtiyaç varsa güncellenmektedir.

Öğrencilerin Bölüme ve/veya dersin öğretim üyesine kontenjan artırımı talebinde bulunmalarına gerek bulunmamaktadır.

BYS' de sunulan dersler sekmesinden kontenjanların güncel haline ulaşabilirsiniz.

Önemli bağlantılar:
https://www.marmara.edu.tr/universite/yonetim/mevzuat
http://dosya.marmara.edu.tr/www/mevzuat/yeni4/mu_yonetmelik_onlisans_lisans_v21.pdf
https://www.marmara.edu.tr/dosya/www/mevzuat/2021/mu_yonerge_basari_degerlendirme_2020_v204.02.2021.pdf?_t=1612473513

Genel Dilekçe Örneği:

http://oidb.marmara.edu.tr/ogrenci-form/genel-dilekce-formu/ http://dosya.marmara.edu.tr/fbe/ogrenci_formlari/Dilekce_ornegi.pdf
(Formu doldurabilmek için mutlaka BİLGİSAYARINIZA KAYDETMENİZ GEREKMEKTEDİR. Dilekçe bilgisayar ortamında kırmızı kutucuklar doldurulup çıktı alınarak ilgili birime teslim edilmelidir. Çıktı alındıktan sonra öğrencinin isteği kısmındaki kutucuk elle işaretlenip imza atılacaktır. Bu kısımlar dışında elle işaretleme yapılırsa form kabul edilmeyecektir.)

HIZLI ERİŞİM